Home

Achtergrond 164 x bekeken

Protestactie om orka Morgan vrij te laten

Een groep dierenorganisaties protesteert donderdag tegen verdere gevangenschap van de orka Morgan in het Dolfinarium in Harderwijk.

Ze zullen symbolisch een orka vrijlaten. De zogeheten Orka Coalitie meldde woensdag de onafhankelijkheid van de wetenschappers van het Dolfinarium in twijfel te trekken. Die wetenschappers willen eerst de familie van de orka vinden, voordat ze Morgan vrijlaten.

Wietse van der Werf, woordvoerder van de Orka Coalitie, vreest dat er commerciële belangen meespelen bij het Dolfinarium. ,,Zo'n orka is miljoenen euro's waard. Volgens andere wetenschappers kan Morgan wel degelijk weer de natuur in. Morgan in een zeezoogdierenpark plaatsen is niet per se veiliger. In gevangenschap is het ook maar de vraag hoe ze op de andere orka's reageert.''

De jonge vrouwtjesorka was in juni in de Waddenzee gevonden, wat zeer uitzonderlijk is. Ze bleek verdwaald, versuft en verzwakt.

Het ministerie van Landbouw moet besluiten of Morgan vrijgelaten kan worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.