Home

Achtergrond 152 x bekeken

Proces Wilders woensdag hervat

De rechtbank in Amsterdam gaat woensdag verder met het proces tegen PVV-leider Geert Wilders.

De zitting begint volgens schema om negen uur. Waarschijnlijk zal de film Fitna van Wilders worden vertoond.

De eerste zittingsdag was maandag. Toen diende advocaat Bram Moszkowicz na een paar uur een wrakingsverzoek in. De raadsman vond dat de rechters de schijn van partijdigheid hadden gewekt door bepaalde uitlatingen te doen over het feit dat Wilders gebruikmaakt van zijn recht om te zwijgen.

De wrakingskamer die eraan te pas kwam, verwierp dinsdag echter het verzoek om de rechters te vervangen omdat ,,geen zwaarwegende schijn van partijdigheid'' is ontstaan. Het proces loopt nu geen grote vertraging op.

Wilders staat terecht op verdenking van het beledigen van moslims en allochtone groepen en het aanzetten tot haat en discriminatie, zowel wegens ras als godsdienst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.