Home

Achtergrond

Prijzen bolbloemen onder druk

De prijzen van de meeste soorten bolbloemen staan enigszins onder druk ten opzichte van vorige week.

Dat komt vooral door de toename van de aanvoer met 15 procent tot 27 miljoen stuks. De prijzen kwamen uit op gemiddeld € 0,25 en volgens FloraHolland is dat in elk geval toch nog 2 cent beter dan in het vorige seizoen in deze periode.

Het waren onder meer de tulpen die de prijs van de grote aanvoer betaalden. De aanvoer was 70 procent meer dan een week eerder en de prijzen van de aangeboden 3,7 miljoen stuks zakten naar € 0,15 gemiddeld.

Ook de aanvoer van lelies liep uit de pas met een groei van 10 procent naar totaal 7,6 miljoen stelen. Over de gehele linie gingen de prijzen ongeveer vijf cent naar beneden naar gemiddeld € 0,41. De groei in de aanvoer gold alle groepen met uitzondering van Lilium longiflorum waarvan minder werd aangevoerd, maar de gemiddelde prijs desondanks ook met gemiddeld vijf cent zakte maar nog wel € 0,06 beter was dan vorig jaar.

De aanvoer van kleinbloemige Zantedeschia bleef gelijk op 4,8 miljoen stuks die gemiddeld € 0,33 noteerden en de aanvoer van Hippeastrum steeg fors met 75 procent. Dat was teveel van het goede hetgeen aan de gerealiseerde prijzen viel af te lezen, want die was € 0,86 en dat is 20 cent minder dan een week eerder.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.