Home

Achtergrond 1 reactie

Plukdagen bij Groninger fruitteler

De familie Mook rijdt zelf geplukte appels uit de boomgaard van het teeltbedrijf Loots in het Groningse Zuurdijk.

De familie Mook rijdt zelf geplukte appels uit de boomgaard van het teeltbedrijf Loots in het Groningse Zuur dijk. Het is de laatste van vier plukdagen op het bedrijf. Dit jaar is alweer het twaalfde jaar dat Jacob Loots de zelfplukdagen organiseerde, aanvankelijk ingegeven uit protest tegen lage prijzen. Dit jaar is de situatie anders. ”We vragen 50 cent per kilo, eigenlijk had dat een dubbeltje meer moeten zijn.” Foto Jan Bouwman

Nepal viert Dashain, het grootste festival van het Aziatische land. Komende vrijdag is het de offerdag van het twee weken durende Hindoeïstische feest. Op de veemarkt in Kathmandu zoeken mensen daarvoor alvast geiten uit. De prijs van de dieren ligt in deze tijd fors hoger dan anders. Bij Dashain (overwinning van demonen) wordt godin Durga aanbeden. Dashain is verder vooral een jaarlijks familiefeest. Bovendien benadrukken dorpen hun gemeenschapszin. Bijvoorbeeld met het uitdelen van kleding aan minderbedeelden. Foto ANP

Kweker Dick Vrij in Oudenhoorn selecteert de aardappelkruisingen die veelbelovend lijken. Er liggen zo’n honderd kruisingen in de bakjes, die elk op drie proefvelden zijn vermeerderd. "In dit stadium worden de kruisingen voor het eerst getest door de aardappelen te koken en te bakken. Ik heb zes jaar geleden mijn akkerbouwbedrijf verkocht en leg me nu toe op de veredeling van aardappelen. Mijn tafelaardappelras Grandeur is in 2009 opgenomen op de rassenlijst. Dit ras is ook geschikt voor de fritesverwerking." Foto John Biert

Een chauffeur oormerkt de varkens van Paul de Rond voor transport naar de Vion-slachterij in Helmond. Vanaf twee locaties van De Rond levert hij vervolgens 420 vleesvarkens af aan Vion. De Rond mest beertjes binnen het Welfare-concept voor de Britse markt. De Limburger draaide mee in de pilot van Good Farming Star, maar besloot uiteindelijk niet verder aan dat Vion-project deel te nemen. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jacob

    Mooie foto en mooie/lekkere appels!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.