Home

Achtergrond

Peiling: hoop op ja van CDA-congres

Volgens een peiling vandaag van Maurice de Hond hoopt 57 procent van de Nederlanders dat het CDA-congres morgen ja zegt tegen het regeer- en gedoogakkoord van VVD, CDA en PVV.

De twee CDA-fractieleden met bezwaren tegen de samenwerking, Kathleen Ferrier en Ad Koppejan, zouden de uitspraak van het congres moeten volgen wanneer een ruime meerderheid van de congresgangers voor stemt. Maar ook als de twee toch bezwaren blijven zien, kan het minderheidskabinet van VVD en CDA gewoon aan de slag, vindt ruim 50 procent van de ondervraagde personen. Het kabinet krijgt gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders.

Op de vraag wie er in het kabinet van premier Mark Rutte (VVD) zouden moeten komen, werden naast bekende politici als Jan Kees de Jager, Piet Hein Donner en Ernst Hirsch Ballin, ook Gerd Leers (oud-burgemeester Maastricht), Henk Kamp (ex-minister Defensie) en Tweede Kamerlid en voormalig officier van justitie Fred Teeven genoemd.

De peiling is gisteravond na de presentatie van het concept-regeerakkooord en het concept-gedoogakkoord gehouden onder meer dan drieduizend Nederlanders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.