Home

Achtergrond 153 x bekeken

'Paddenstoelen houden van warm aanloopje'

"De paddenstoelen brullen de grond uit'', schrijft Staatsbosbeheer op de internetpagina.

In nationaal park De Hoge Veluwe "schieten de zwammen uit de grond'' en Natuurmonumenten spreekt van "een uitstekend jaar.'' Er zijn deze herfst uitzonderlijk veel paddenstoelen, waaronder een aantal dat nog nooit eerder in Nederland de kop opstak.

"De weersomstandigheden zijn dit jaar bijzonder geschikt voor paddenstoelen'', zo verklaart Jac Gelderblom, secretaris van de Nederlandse Mycologische Vereniging de overdaad aan zwammen. "Paddenstoelen houden van een warm aanloopje zoals we begin deze zomer hadden en daarna veel regen zonder hittegolven tussendoor. Het is goed dat het nu weer vochtig is, want die felle zon van de laatste dagen laat ze als sneeuw voor de zon verdwijnen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.