Home

Achtergrond 264 x bekeken 6 reacties

PVV Europa wil permanent zomertijd

De PVV in het Europees Parlement wil dat Europa voortaan permanent de zomertijd hanteert.

De PVV-delegatie dringt aan op een onderzoek naar het afschaffen van de wintertijd in de Europese Unie.

PVV-parlementariërs Barry Madlener en Lucas Hartong wezen vandaag op een onderzoek waaruit blijkt dat de zomertijd beter zou zijn voor de gezondheid van mensen. De Raad van de Europese Unie moet nagaan of er draagvlak onder de Europese bevolking bestaat voor permante hantering van de zomertijd, vindt de PVV.

In de nacht van zaterdag op zondag stappen Nederland en de rest van Europa weer over van de zomertijd op de normale tijd (wintertijd) door de klok een uur achteruit te zetten. Bij het voorstel van de PVV zou de klok gewoon op de huidige zomertijd blijven staan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vol gas vooruit

  Direct de zomerklok afschaffen. Dat is tegen het zere been van de linkse kliek, want die zitten alle zomeravond te sappen i.p.v. 's morgens vroeg ter werken. Daarom Rutte: ga zo door, m'n jong.

 • no-profile-image

  dirk

  Zomertijd meteen afschaffen!!!Veel te laat licht smorgens,kinderen verongelukken op weg naar school in donker.Bewezen dat er geeeeeen energie mee bespaard wordt wat destijds wel de reden was om er mee te beginnen!

 • no-profile-image

  Leen

  Maakt me niet uit, als het maar 1 tijd is. omschakelen is alleen goed voor de klokkenmaker.

 • no-profile-image

  HANS

  Bij een volledige zomertijd het hele jaar door, wordt het midden in de winter pas om half 10 licht . Niet doen dus, en eingelijk liggen wij nu al ongeveer een half uur voor op de zon tijd . Gegroet hans

 • no-profile-image

  wintertijd

  Gelijk mee beginnen

 • no-profile-image

  natuurboer

  Zomertijd nu, loopt 1 uur en 40 minuten voor op de zon. Ofwel om 20 minuten voor 2 `s middags heeft de zon de hoogste stand bereikt. Bij wintertijd resp. 40 minuten ofwel 20 minuten voor 1 de hoogste stand van de zon. Voor Nederland loopt alleen de wintertijd het dichts bij de zontijd. Het hele jaar door wintertijd komt dan het dichtste bij de biologische klok van de Nederlander. Net als Dirk .nl mag van mij de zomertijd afgeschaft worden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.