Home

Achtergrond

Oxfam waarschuwt voor hulptekort Pakistan

De internationale hulporganisatie Oxfam waarschuwt vandaag dat de hulpfondsen voor Pakistan langzamerhand uitgeput raken, terwijl er nog veel meer hulp nodig is.

Het Aziatische land werd drie maanden geleden getroffen door enorme overstromingen. Volgens Oxfam is er voor bijna 10 miljard euro schade aangericht in Pakistan. Tegelijk zijn de hulpfondsen bijna opgedroogd, terwijl er nog altijd delen van het land onder water staan en zeven miljoen Pakistani's nog altijd dakloos zijn.

Ruim tien miljoen mensen hebben volgens Oxfam direct hulp nodig. 3,5 miljoen Pakistani's dreigen met hongersnood te maken te krijgen. Ten slotte zijn er tot nu toe al 99 gevallen van cholera gemeld, weet Oxfam.

Woordvoerster Stacey Winston van de Verenigde Naties liet weten dat alles in het werk wordt gesteld om de situatie te verbeteren. "We hebben simpelweg meer geld nodig.'' De VN hebben tot nu toe twee miljard beschikbaar gesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.