Home

Achtergrond 221 x bekeken

Overslag agribulk in Rotterdam daalt

De overslag van agribulk in de Rotterdamse haven is in de eerste 9 maanden van dit jaar met 7 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit meldt het Rotterdamse havenbedrijf. De totale goederenoverslag steeg in dezelfde periode met ruim 13 procent tot 321 miljoen ton. Ook in vrijwel alle deelstromen steeg de overslag. Uitzondering was de agribulk.

Vorig jaar bedroeg de overslag in de eerste 9 maanden nog bijna 6,5 miljoen ton. Dit jaar is die gedaald naar 6 miljoen ton. Oorzaak was volgens het havenbedrijf het grotere gebruik van Europese in plaats van overzeese grondstoffen door de veevoerindustrie, biobrandstofproducenten en voedingsmiddelenbedrijven.

De invoer van agribulk daalde van bijna 5,4 miljoen ton vorig jaar naar bijna 4,9 miljoen ton dit jaar. Dit verlies werd enigszins gecompenseerd door een 4 procent hogere export van granen, die per trein vanuit Centraal-Europa werden aangevoerd. In de eerste 9 maanden van dit jaar werd bijna 1.150.000 ton agribulk uitgevoerd, tegen ruim 1.100.000 ton in dezelfde periode vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.