Home

Achtergrond 189 x bekeken

Oud-topmedewerkers China eisen hervorming

Een groep voormalige topmedewerkers van de Communistische partij in China heeft in een open brief gepleit voor politieke hervorming in China.

Ze willen vooral meer vrijheid van meningsuiting en minder censuur. De open brief was op internet geplaatst, maar is inmiddels door censuur grotendeels verwijderd. Toch duikt de tekst nog op bij meer verborgen chatrooms. ,,Als de Communistische partij zichzelf niet hervormt, zich niet aanpast, zal het vitaliteit verliezen en een natuurlijke dood sterven'', aldus de brief.

De oproep is ondertekend door 23 Chinezen, onder wie de voormalige persoonlijk secretaris van Mao Zedong, stichter van de Volksrepubliek China. De brief komt een dag nadat China uitdrukkelijk stelde geen hervormingen door te voeren. Dit naar aanleiding van de Nobelprijs voor de Vrede die vrijdag was toegekend aan een Chinese activist voor meer vrijheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.