Home

Achtergrond 293 x bekeken

Opruimwerkzaamheden Hongarije begonnen

Hongaarse constructeurs zijn woensdag druk bezig het gat in de dam van het reservoir te dichten waaruit sinds maandag zwaar verontreinigd slib wegstroomt.

Dat meldde het hoofd van het Hongaarse rampenteam.

Werkploegen proberen te voorkomen dat het slib terechtkomt in de grotere rivieren, waaronder de Donau. Volgens een woordvoerder van de regering kost het minstens een jaar en tientallen miljoenen euro's om al het verontreinigde slib op te ruimen. De overstroming wordt een ,,ecologische ramp'' genoemd.

Reddingswerkers zijn in een van de drie deels overstroomde dorpen op zoek naar de laatste drie vermisten. In totaal raakten 123 mensen gewond. Van hen liggen er nog 53 in het ziekenhuis. Vier mensen overleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.