Home

Achtergrond 273 x bekeken 2 reacties

Opluchting na verdrag biodiversiteit

De opluchting overheerst zaterdag, nadat vrijdag meer dan 190 landen het eens werden over een verdrag om de biodiversiteit in de wereld te beschermen.

Velen vreesden dat de top in Nagoya zou eindigen in een tweede Kopenhagen, de mislukte klimaattop van december. Volgens deelnemers aan de onderhandelingen toont de overeenkomst uit het Japanse Nagoya echter dat de nieuwe machtsverhoudingen tussen arme en rijke landen geen splijtzwam hoeven te zijn.

"Dat we in Nagoya tot een overeenkomst zijn gekomen, is een teken dat we kunnen bereiken wat we willen'', aldus de Europese Commissaris voor Milieu Janez Potocnik zaterdag. "Ik ben ervan overtuigd dat dit iets is dat we simpelweg niet kunnen negeren. Deze boodschap zal door echoën in Cancun.''

Eind van dit jaar is de nieuwe klimaattop in het Mexicaanse Cancun. Niemand heeft hoge verwachtingen van die top, maar doordat Nagoya is geslaagd durven de onderhandelaars wel weer naar de toekomst te kijken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  De enige soort die vanzelf zo snel mogelijk moet uitsterven heet Homo sapiens varietas hamstratiensis!

 • no-profile-image

  a hamstra

  Mislukken ze zullen wel gek zijn. Baantje
  kwijt.

Of registreer je om te kunnen reageren.