Home

Achtergrond

Ophokplicht rond Renswoude opgeheven

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) heft met ingang van 30 oktober het ophokgebod voor een gebied rond een legbedrijf in Renswoude op.

De ophokplicht werd ingesteld in verband met een besmetting met salmonella gallinarum (Sg). Een gebied met ophokplicht rond een legbedrijf in Lunteren blijft nog gehandhaaafd tot 25 december. Ook hier werd de ophokplicht ingesteld na een besmetting met Sg. Een elftal bedrijven dat valt onder het gebied Renswoude ligt ook in het Lunterse gebied. Deze bedrijven zullen dus hun pluimvee binnen moeten houden tot 25 december.

Verder geldt er een ophokplicht in verband met een uitbraak van acute snot in een gebied rond een bedrijf in Deurne. Daar blijft de ophokplicht nog van kracht tot 4 december.

Of registreer je om te kunnen reageren.