Home

Achtergrond

Op het juiste moment genoeg regen

Een medewerker van loonbedrijf Medo helpt melkveehouder Arnold Mennink uit het Gelderse Vorden met het aanrijden van de mais.

De veehouder is tevreden over de kwaliteit van zijn 13 hectare geoogste mais. "Het heeft hier op het juiste moment geregend tijdens de kolfzetting." De regen van de laatste weken maakt het volgens de veehouder wel lastig om het land op te gaan. Foto Ruben Meijerink

Het onderzoeksstation voor veevoeding, Schothorst Feed Research in Lelystad, opende vandaag twee nieuwe onderzoeksstallen: een voor de melkveehouderij en een voor de legpluimveehouderij. Bezoekers konden de stallen bezichtigen en zich onder meer laten informeren over de nieuwe leghennenstal met Vencomatic Veranda-kooien. Die pluimveestal bestaat in feite uit 2 identieke stallen met 36 hokken per stal en 330 hennen per hok. Er wordt onderzoek gedaan op koppelniveau naar het volièresysteem. Foto AxiPress

Circa vijftig aardappelzoekers zijn bezig op een perceel van akkerbouwer Mark de Waard uit het Groningse Kommerzijl. ”Zelf rooien gaat vlugger, maar het is een traditie die je niet zomaar opheft”, aldus De Waard. De aardappelen op het perceel zijn volgens de Groninger akkerbouwer van goede kwaliteit. Het gerooide product betreft tafelaardappelen van het ras Irene. Eerder rooiden de aardappelzoekers Eigenheimers. In totaal teelt de akkerbouwer op 25 hectare aardappelen. Foto Roelof Stroetinga

Een medewerkster van fruitteeltbedrijf Slijper uit Scheulder plukt Junami onder de hagelnetten. Fruittelers Marcel Slijper had de netten dit jaar niet voor niets opgehangen. "Voor het tweede jaar achter elkaar zijn delen van mijn bedrijf verhageld voor veertig procent." De Junami hangt er wisselend bij. Door de slechte bloeiperiode in het voorjaar zijn er verschillende bomen met een lagere kilo-opbrengst. Andere bomen laten een gewoon beeld zien. De teler is aangesloten bij fruitveiling Zuid-Limburg. De pluk is nog niet op de helft vanwege het accent op late rassen op zijn bedrijf. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.