Home

Achtergrond 167 x bekeken

Oktober vrij zonnig en vrij droog

De maand oktober was wat betreft het weer vrij zonnig, vrij droog en qua temperatuur vrij normaal.

Dat constateerde het KNMI vrijdag in zijn maandelijkse rapport. Twee dagen voor het einde van de maand verwachtte het weerbureau in De Bilt dat de gemiddelde temperatuur op ongeveer 10,4 graden Celsius zal uitkomen, een fractie hoger dan het langjarige gemiddelde van 10,3 graden.

Volgens het KNMI begon de maand de eerste tien dagen zeer zacht en was er sprake van een echte nazomer met op 3 oktober een hoogste temperatuur van 23,9 graden in het Limburgse Ell. Het kwik zakte na die periode en op 17 oktober volgde de eerste nazomerse dag met vorst. Op vliegbasis Twente werd op de 18e de laagste temperatuur gemeten met min 3,6 graden.

Tot vrijdag registreerde het KNMI gemiddeld 66 millimeter aan neerslag, waar in oktober normaal gesproken 82 millimeter valt. Met naar verwachting zo'n 125 uur zonneschijn ligt oktober dit jaar iets boven het gemiddelde van 105 uren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.