Home

Achtergrond 165 x bekeken

OESO: groeivertraging economie houdt aan

De groei van de wereldeconomie zal de komende maanden verder afzwakken.

Dat signaleert de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) op basis van de index van leidende economische indicatoren die de organisatie maandag bekendmaakte.

De index die de economische activiteit in de OESO-landen meet, zakte van 103 in juli naar 102,9 in augustus. Het is de vierde maand op rij dat de graadmeter daalt. Een stand van meer dan 100 duidt op groei in de komende maanden, daaronder op krimp. Bij de OESO zijn 33 geïndustrialiseerde landen aangesloten.

De index uit de Verenigde Staten daalde voor de vierde maand op rij. Ook de economieën van opkomende landen als China en Brazilië vertonen tekenen van afkoeling. De economieën van Duitsland, Japan en Rusland laten wel groei zien, aldus de OESO.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.