Home

Achtergrond

Nuka's weer in de plus

Nuchtere kalveren worden deze week over de hele linie een tientje duurder. Dat heeft twee oorzaken: het kalveraanbod is licht gedaald en de vraag uit de vleesveehouderij is voorzichtig toegenomen. Daar was ook reden toe, want blank kalfsvlees en jong en oud rosé worden een paar eurocent duurder.

Toch ligt er niet veel ruimte in de vleesveesector. De marges zijn minimaal. Dat heeft alles met de kostprijs te maken. De gezondere melkveesector heeft de kalvermelkprijs flink omhooggejaagd en ook mais is dit jaar fors aan de prijs. Nuka’s lopen daardoor enigszins tegen een plafond aan.

Een verdere prijsstijging ligt dan ook niet voor de hand. Alleen als het aanbod nog verder opdroogt, worden nuchtere kalveren duurder.

prognose:

gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.