Home

Achtergrond

Noord-Holland: geen extra geld agrarisch natuurbeheer

De provincie Noord-Holland stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor particulier natuurbeheer, waarbij boeren grond een volledige natuurbestemming geven.

Voor agrarisch natuurbeheer, waarbij de grond een agrarische bestemming houdt, is geen extra geld uitgetrokken. Volgens de provincie is de doelstelling voor agrarisch natuurbeheer al gehaald in de provincie en blijkt er vraag naar particulier natuurbeheer. De lopende contracten voor agrarisch natuurbeheer blijven gehandhaafd.

Met de 1 miljoen euro voor particulier natuurbeheer komt zo naar verwachting 400 hectare grond beschikbaar voor de Econlogische Hoofdstructuur. Natuurbeherende organisaties als het Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten krijgen bovendien drie miljoen euro. De toekenningen komen voort uit het nieuwe subsidiestelsel van de provincie.

Of registreer je om te kunnen reageren.