Home

Achtergrond 245 x bekeken

Noodweer Italië eist drie levens

Een zware storm en hevige regenval in het noorden en midden van Italië hebben dinsdag aan tenminste drie mensen het leven gekost.

Dat meldde een woordvoerster van de brandweer. Drie vrouwen van Chinese komaf verdronken in het Toscaanse Prato toen de tunnel waar ze met hun auto in stonden onder water kwam te staan. Dinsdag vond de politie in een andere volgelopen tunnel nog een auto. Het is onduidelijk of daar mensen in zaten.

In de Noord-Italiaanse regio Ligurië werd vanwege het slechte weer de noodtoestand uitgeroepen. De luchthaven van regiohoofdstad Genua werd maandag al vanwege het noodweer gesloten. Het vliegveld heeft behoorlijke stormschade opgelopen. De Italiaanse politie verwacht een lichte verbetering in het weer, maar raadt de bevolking aan waakzaam te blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.