Home

Achtergrond 159 x bekeken

Nieuwe premier benoemd in Somalië

Het Somalische parlement heeft zondag met grote meerderheid ingestemd met de benoeming van Mohamed Abdullahi Mohamed tot nieuwe premier. Hij volgt Omar Abdirashid Sharmarke op, die in september aftrad na conflicten met president Sheikh Sharif Ahmed.

Abdullahi (1962) was tot voor kort een vrij onbekend figuur in de Somalische politiek. Hij is in het bezit van het Amerikaans staatsburgerschap en werkte in de jaren tachtig op de Somalische ambassade in de VS.

De nieuwe premier moet een nieuwe regering gaan vormen, waar het parlement later ook weer mee in moet stemmen. Deze regering heeft dan feitelijk de macht over een aantal straten in hoofdstad Mogadishu. Somalië heeft sinds het uitbreken van een burgeroorlog in 1991 geen centraal bestuur meer met gezag in het hele land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.