Home

Achtergrond 177 x bekeken

Nieuwe bemanning naar ruimtestation

Vanaf de ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan is in de nacht van gisteren op vandaag een raket gelanceerd naar het internationale ruimtestation ISS.

Aan boord van de Sojoez zijn drie bemanningsleden, de Russen Aleksandr Kaleri en Oleg Skripotsjka en de Amerikaan Scott Kelly. Zij gaan voor een half jaar naar het ISS.

De drie nieuwe bemanningsleden komen in de nacht van zaterdag op zondag aan bij het ISS. Ze sluiten zich aan bij de huidige bewoners, twee Amerikanen en een Rus. Die gaan in november terug naar de aarde. Dan wordt Scott Kelly de nieuwe bevelhebber van het ruimtecomplex.

Als commandant ontvangt Scott Kelly in februari zijn tweelingbroer Mark. Het wordt de eerste keer in de geschiedenis dat tweelingbroers tegelijk in de ruimte zijn. Van de twee is Mark de meest ervaren astronaut. Hij is drie keer eerder in de ruimte geweest. Scott heeft twee missies op zijn naam staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.