Home

Achtergrond 1 reactie

Nieuw onderdak voor afgebrande scholen

De bijna duizend leerlingen van de twee basisscholen in Groningen die afgelopen weekeinde volledig in de as werden gelegd, kunnen na de herfstvakantie weer naar school.

De gemeente Groningen heeft verspreid over de stad locaties geregeld waar de kinderen tot eind dit jaar les kunnen krijgen. Vanaf 1 januari volgend jaar kunnen de leerlingen weer in hun eigen wijk naar school, waar dan een noodgebouw met veertig lokalen moet zijn gebouwd, zo meldde de gemeente Groningen donderdag.

De leerlingen worden vanaf 1 november met bussen naar de verschillende locaties gebracht. Het gaat om scholen in de stad Groningen en Hoogkerk.

Het gebouw van de scholen in de Groninger wijk Gravenburg brandde afgelopen zaterdag geheel uit. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. De gemeente hoopt binnen anderhalf jaar op dezelfde plek weer een nieuw schoolgebouw in gebruik te kunnen nemen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    sjeng

    Over brand gesproken: zijn dit nu ook bio industriescholen?

Of registreer je om te kunnen reageren.