Home

Achtergrond

Nieuw model Coforta haalt bundelingsdoel niet

Het nieuwe samenwerkingsmodel van coöperatie Coforta valt goed bij telers, maar heeft in het eerste jaar niet geleid tot bundeling.

Coforta heeft het nieuwe samenwerkingsmodel geëvalueerd. De coöperatie kwam dit jaar losser van het handelshuis The Greenery te staan om zo een bundelingsplatform te creëren. Volgens topman Philip Smits zijn wel gesprekken gevoerd, maar die leidden niet tot collectieve bundeling. Wel benadrukt Smits in het ledenblad Coforta Magazine dat die gesprekken wel tot stand kwamen door het nieuwe samenwerkingsmodel.

Coforta liet een adviesbureau onderzoek doen onder telers. Daaruit bleek dat telers de werkwijze waarderen, maar ook ruimte zien voor verbeteringen. Voor het komende jaar wordt daarvoor gekeken naar aanpassingen. Op welk vlak deze aanbevelingen liggen, maakt Coforta niet bekend.

In het blad stelt directeur van telersvereniging Prominent Arne van Aalst dat tomatentelers via Coforta Verkoop BV dichter op de markt zitten en beter kunnen inspelen op vragen uit de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.