Home

Achtergrond 2 reacties

Nieuw middel tegen tarwehalmdoder

Er komt mogelijk een nieuw middel ter bestrijding van de tarwehalmdoder.

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen (Ctgb) wil het zaadbehandelingsmiddel Latitude toelaten met als werkzame stof silthiofam. Omdat de stof niet eerder is toegelaten in Nederland legt het Ctgb het voorgenomen besluit tot toelating ter inzage. Het middel is al toegelaten in Engeland en is gemaakt door Monsanto. De tarwehalmdoder is een schimmel die de tarweopbrengst met wel een kwart kan reduceren.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jan

    in 2009 waren er zelfs opbrengstdervingen van 45-50% aan de orde

  • no-profile-image

    Jan Cynisch

    Als ik M$nsato was ging tarwe veredelen...kun je je eigen afzet sturen.....

Of registreer je om te kunnen reageren.