Home

Achtergrond 384 x bekeken

Nieuw kabinet laat doelen EHS los

Het nieuwe kabinet laat de oorspronkelijke doelstellingen van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) los.

Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde regeerakkoord van VVD en CDA. De twee partijen willen, met gedoogsteun van de PVV, de EHS in 2018 'herijkt' realiseren. Dit houdt onder meer in dat zij zich vooral willen richten op het beheer van gebieden, terwijl de aankoop van nieuwe gronden op een laag pitje wordt gezet.

Ook zal het kabinet waar nodig de grenzen van gebieden verleggen en meer aandacht besteden aan de inzet van de beschikbare ruilgronden. De robuuste verbindingszones worden volledig geschrapt. Bij het beheer van natuurgebieden is volgens de partijen een belangrijke rol voor boeren weggelegd.

De opstellers van het akkoord spreken zich daarnaast uit voor de invoering van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), die nodig is voor een goed samengaan van landbouw en economie. Verder willen zij 'nationale koppen' op Europese natuurwetgeving actief opsporen en verwijderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.