Home

Achtergrond 242 x bekeken

Nieuw bod TNT overtuigt OR niet

Postbedrijf TNT is er niet in geslaagd de eigen ondernemingsraad (OR) te overtuigen met een nieuw aanbod om het aantal gedwongen ontslagen in de komende reorganisatie te berperken.

Als er geen beter bod komt, dreigt er actie, zei bestuurder Inge Bakker van vakbond CNV woensdag.

TNT gaf dinsdag in een beraad met de OR aan het aantal gedwongen ontslagen te willen beperken tot 3500. Dat zijn er duizend minder dan eerder werd gemeld. ,,Daarmee zijn de OR en de bonden echt niet tevreden'', aldus Bakker. ,,Het lijkt een soort veiling bij afslag te worden, met steeds minder ontslagen. Maar TNT wil niet praten over de principiële zaken.''

TNT treedt woensdag in overleg met de vakbonden over het voorstel. Die leggen het voorstel vervolgens donderdag voor aan hun leden. ,,Ik kan nu al wel aangeven dat zij hier niet mee instemmen. Dan staat TNT voor de keus: of nieuw overleg, of er volgen acties.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.