Home

Achtergrond

Nieuw besluit agrarische belastingproblematiek

De minister van Financiën heeft een nieuw besluit over agrarische belastingproblematiek gepubliceerd. Het besluit gaat over de inkomstenbelasting.

In het besluit is onder meer een verduidelijking opgenomen van het bestaande beleid betreffende de toepassing van het tweede pachtersvoordeel. In bepaalde gevallen is in het verleden de goedkeuring van het tweede pachtersvoordeel te ruim toegepast, waardoor winsten ten onrechte buiten de heffing van de inkomstenbelasting zijn gebleven. Door de verduidelijking wordt deze onbedoelde toepassing voorkomen.

Het besluit beoogt verder geen inhoudelijke wijzigingen. Zo blijven bijvoorbeeld de al bestaande goedkeuringen bij Rood voor Rood situaties en geruisloze doorschuiving bestaan.Verder worden een aantal oude besluiten ingetrokken.

Meer informatie: Besluit 13 oktober 2010, nr. DGB2010/1981M, Staatscourant 2010, 16586

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.