Home

Achtergrond 162 x bekeken 1 reactie

'Nederlanders onderschatten de kans op brand'

Veel Nederlanders onderschatten de kans dat in hun woning brand uitbreekt.

Dat is ook de reden waarom zij onvoldoende doen om de brandveiligheid thuis te verbeteren, zoals het plaatsen van een rookmelder. Dat stellen de organisaties achter de publiekscampagne Wat doe JIJ bij brand? Daar moet je nu over nadenken.

Uit een steekproef dat de Brandwonden Stichting liet doen onder duizend Nederlanders blijkt dat bijna driekwart de kans dat brand uitbreekt in eigen woning kleiner acht dan 1 op 10.000. In werkelijkheid is die kans 1 op 1000, aldus de organisaties vandaag.

De campagne gaat per 1 oktober van start. De brandweer doet eraan mee evenals de Brandwonden Stichting en Consumenten en Veiligheid.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Daarvoor betalen ze verzekeringspremie

Of registreer je om te kunnen reageren.