Home

Achtergrond

Nederland nog niet uitgenodigd voor G-20

Nederland dreigt buiten de boot te vallen bij de G 20, de halfjaarlijkse top van twintig belangrijkste economieën ter wereld.

De afgelopen vier keer was Nederland daar als niet-lid toch bij aanwezig, maar het is nu nog niet gelukt om een uitnodiging in de wacht te slepen voor de top op 11 en 12 november in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

Volgens demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager is Nederland ”vooralsnog niet uitgenodigd”. Spanje, dat de afgelopen G20-toppen net als Nederland als extra gast aanschoof, is al wel zeker van een uitnodiging, maar voor Nederland ziet het er slecht uit.

De Jager vindt dat Nederland wel thuishoort aan de G 20-tafel. ”We hebben een grote financiële sector en zijn gemeten naar bruto binnenlands product de zestiende economie van de wereld. Als je kijkt naar im- en export zijn we nog groter.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.