Home

Achtergrond 188 x bekeken

NMA gaat schoolboekenmarkt onderzoeken

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) gaat de komende maanden onderzoek doen naar de markt voor schoolboeken in het voortgezet onderwijs.

Hiermee wordt in kaart gebracht hoe de markt nu functioneert, meldde een woordvoerster van de kartelwaakhond woensdag.


Het onderzoek is een vervolg op de schoolboekenscan uit 2006. De markt voor schoolboeken is in de afgelopen jaren erg veranderd. Zo is in 2008 de wet gratis schoolboeken ingevoerd. Deze wet was mede ingevoerd omdat uit de oude scan bleek dat er weinig prijsconcurrentie was wegens een gebrek aan prijsprikkels. De scholen schreven de boeken voor en de ouders betaalden de rekening. Scholen en docenten werden niet gestimuleerd om ook de prijs in belangrijke mate mee te laten wegen in de keuze voor het lesmateriaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.