Home

Achtergrond 209 x bekeken

NFO: appelbundeling duurt te lang

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) noemt het jammer dat bij de start van de afzet van clubrassen nog geen bundeling is gelukt.

"De afzet-bv had er al moeten zijn. Het duurt te lang", stelt voorzitter Johan van Haarlem.

Begin september maakten de afzetorganisaties bekend samen een afzet-bv op te zetten voor de afzet van Junami-appels, Rubens en Wellant. De start van het afzetseizoen is begonnen, maar nog niet uit één loket. "Het moet nog dit jaar gebeuren, in welke vorm interesseert me niet."
De vertraging heeft deels te maken met onduidelijkheid over regelgeving, maar ook met de wil van de partijen. "Je kunt samen een huis bouwen, maar je moet het wel eens worden over waar het raam komt."

Of registreer je om te kunnen reageren.