Home

Achtergrond

Moszkowicz praat niet met Nieuwsuur

Bram Moszkowicz heeft maandag geweigerd een verslaggever van Nieuwsuur te woord te staan.

Bij de rechtbank in Amsterdam, waar het proces tegen Wilders loopt, duwde de advocaat de microfoon van Bas Haan weg met de mededeling "Met jullie praat ik niet''. Met tientallen andere journalisten wilde de advocaat van Wilders wel praten.

Dit voorjaar werd bekend dat het nieuwe tv-programma Nieuwsuur de vriendin van Bram Moszkowicz, Eva Jinek, niet als presentatrice wilde in verband met hun relatie. Jinek werkt als presentatrice van het NOS Journaal.

Moszkowicz sprak vrijdag over de kwestie bij Pauw en Witteman. Hij noemde Nieuwsuur-hoofdredacteur Carel Kuyl een 'rabiaat heerschap'. Verder was het puur seksisme van Kuyl, aldus de advocaat. "Als Eva een man was geweest, was dit nooit gebeurd.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.