Home

Achtergrond

Moskou populair bij bedrijven

Moskou is de meest gewilde Europese stad voor bedrijven met uitbreidingsplannen.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de European Cities Monitor, naar de beste vestigingslocaties voor bedrijven in Europa. De sterke groei van het bruto binnenlands product en de grote potentie van de consumentenbestedingen zijn belangrijke prikkels voor bedrijven, aldus het rapport. De komende tijd verwachten meer bedrijven dan voorheen (47 van de 500) een vestiging te openen in de Russische hoofdstad. Ook de olie- en gassector blijft aantrekkelijk voor investeerders.

Uit het onderzoek van internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield blijkt dat Londen nog steeds de meest aantrekkelijke vestigingsplaats is voor bedrijven. Op de tweede en derde plaats staan Parijs en Frankfurt, gevolgd door Brussel en Barcelona.

Amsterdam is twee plaatsen gestegen en staat nu op de zesde positie. Vooral op de factor 'toegankelijkheid markten' scoorde Amsterdam dit jaar flink hoger. Vorig jaar werd de stad nog door München en Madrid ingehaald, maar Amsterdam wist de achterstand in te halen.

Het onderzoek beoordeelde 36 steden op factoren als toegankelijkheid van markten en klanten, beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel, levensstandaard voor het personeel, prijs en kwaliteit van kantoorruimte, telecommunicatievoorzieningen en transportverbindingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.