Home

Achtergrond 218 x bekeken

Moskou hamstert aardappelen uit vrees voor een tekort

Moskou is begonnen met het hamstereren van aardappelen. De autoriteiten van de Russische hoofdstad voorzien dat er een tekort gaat ontstaan in de winter. De Russen behoren tot de grootste aardappeleters ter wereld, met een jaarlijkse consumptie van 110 kilo per hoofd van de bevolking, meldt analistensite Agrimoney.

De site citeert een rapport van de Amerikaanse landbouwraad in Moskou. Volgens het rapport oogst Rusland dit jaar 22 miljoen ton aardappelen. Dat is bijna 30 procent minder dan vorig jaar. Bovendien zijn veel aardappelen aangetast door ziekten, waardoor ze mogelijk minder lang bewaard kunnen worden. Daardoor gaat het land meer importeren uit Oekraine en Wit-Rusland, maar mogelijk zelfs uit Egypte en de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.