Home

Achtergrond 244 x bekeken

Monsanto maakt 40 procent minder verlies

Monsanto heeft in het afgelopen kwartaal 103 miljoen euro verlies gemaakt (143 miljoen dollar).

Het verlies daalde daarmee 40 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van Monsanto steeg met 3,9 procent tot 1,4 miljard euro (1,95 miljard dollar). Het verlies is vooral het gevolg van stevige Chinese concurrentie op de markt voor herbiciden op basis van glyfosaat.

Topman Hugh Grant zet in op verkoop van nieuw ontwikkeld genetisch gemodificeerd sojazaad in de VS, Brazilië en Argentinië. Volgens Grant probeert Monsanto de prijzen bewust te verlagen. Eerder verhoogde Monsanto de prijzen omdat het nieuwe zaad meer waard zou zijn dan oude variëteiten. Boeren kozen toen voor producten van de concurrentie.

Of registreer je om te kunnen reageren.