Home

Achtergrond 12 reacties

Minstens 155 miljoen dollar claims Vreba-Hoff

Vreba-Hoff is in 2009 en 2010 geconfronteerd met claims voor ten minste 155 miljoen dollar, ruim 112 miljoen euro.

Dat blijkt uit een overzicht van het Agrarisch Dagblad van de rechtszaken in de VS tegen Vreba-Hoff of dochterbedrijven daarvan. Daarnaast moet Midwest Dairy Investments, een bv van Vreba-Hoff, nog ruim 5 miljoen dollar betalen aan Delaval voor de levering van melkstallen.

De grootste claims komen van twee boerenbanken: de Amerikaanse coöperatieve landbouwbank Agstar Financial Services en de Rabobank in de VS, Rabo Agrifinance. Die hebben in diverse rechtszaken sinds 2009 samen meer dan 100 miljoen dollar geëist van de onderneming.

Rabo Agrifinance eist ruim 55,7 miljoen dollar. De bank wil beslag leggen op grond en op drie melkveebedrijven van de firma, waaronder de mega-melkveebedrijven Vreba-Hoff I en II in Michigan.

De andere landbouwbank Agstar, eist in diverse zaken circa 50 miljoen dollar. Agstar is al in veel zaken in het gelijk gesteld door de rechter. Op meerdere melkveebedrijven, vooral leasebedrijven, is beslaggelegd. Een deel van de bedrijven is inmiddels verkocht. De verkoop wordt vaak vertraagd omdat op de valreep voor desbetreffende leasemaatschappijen door Vreba-Hoff uitstel van betaling (Chapter 11) wordt aangevraagd.

Verder eist First National Bank of Syracuse ruim 21,3 miljoen dollar van Midwest Ag Investments, een Amerikaanse dochter van Vrebadairy. Vrebadairy is weer in handen van Van Bakel Onroerend Goed in Vredepeel.

Daarnaast hebben andere banken, voerleveranciers, veetransporteurs, boeren en de staat Michigan de onderneming in de VS voor de rechter gedaagd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  barent

  Er was niets aan de hand zei van Bakel vorig jaar nog toen er berichten verschenen dat hij opgepakt was. Er was toch wel wat aan de hand. Opgaan, blinken en verzinken, hoogmoed komt voor de val, jammer dat er zoveel gedupeerden mee het schip in gaan. Naam wordt waarschijnlijk DEBAKEL ipv van Bakel.

 • no-profile-image

  Ben van verweg

  Blijven ontkennen, jij begrijpt het niet helemaal, JVT blijft ontkennen is het verkeerde woord hij wil zich beschermen van meer kwaad. Je kunt het vergelijken met::... als je verkracht ben geweest, durf je HEM niet te verraden tot en met het moment dat HIJ je niet meer kan overmeesteren om je meer kwaad aan te doen. JVT zal nog wel geld te goed hebben en als hij slecht praat over van Bakel dan krijgt hij het niet meer. Zo moet je het je voorstellen. ...Dat is de reden dat JVT schrijft, nadenken voor je reageert.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Tsja @John van de Wereld en @JVT uit Brabant, het Vreba-Hof muisje heeft een lange staart!!!... Hopelijk komen jullie er nog goed van af (?). Het is natuurlijk niet leuk als succesvolle zakenmensen struikelen over hun eigen succes!!!... Als je als een Komeet omhoog gaat en als een Baksteen neervalt. In beide gevallen trek je dan aandacht!!!... ''Zo is het leven'', de media schenkt daar aandacht aan en mensen zijn nieuws-gierig!!!...

 • no-profile-image

  veehouder

  Het is net zoals het boertje uit de piel zegt ,en van bakel is nooit goedkoper geweest als een ander. Ik gun iedereen een goede boterham maar als iemand mega hard groeit met grote prive uitgaven zet ik er mijn vraagtekens bij.
  Zo ook bij de grootste fouragehandelaar van nl, deze is IEDERE boer te vlug af.

 • no-profile-image

  farmer

  hebbenjullie dat wel goed want meestal lopen jullie zes weken op achter dus dat zal nu ook wel zo zijn .

 • no-profile-image

  john

  nu weten we het wel een keer, iedere week het zelfde gezeik over die tering zooi daar aan de andere kant van de oceaan. Wat kan ons dat nou schelen, jullie lijken wel een stelletje zwakbegaafde die steeds maar over 1 ding lopen door te zeiken .En hoe meer leed er onder de mensen is hoe mooier jullie het vinden. Dit onder het motto we moeten voorkomen dat er nog meer mensen intrappen, maar stelletje zwak begaafde dan hadden jullie er een een paar jaar eerder mee moeten beginnen maar toen was willy julle nog grote vriend en toen kwijlden jullie gewoon mee. Toen ik een keer in die tijd op de vrede peel was toen waren jullie er ook, ja jullie waren toen gewoon strooplikkers, en meepraters want het was een wonder wat de van bakels allemaal deden en hoe meer boeren er naar de USA gingen hoe mooier JULLIE het vonden. Dus gaan jullie ook maar eens bij jullie eigen te raden.

 • no-profile-image

  jan van tienen

  op 29 okt. plaatst JVT, Brabant een reactie op vreba-hoff. ditis geen reactie van mij jan van tienen uit het dorp zeeland. Verzoek aan JVT. gebruik voortaan je volledige naam. Dank u !!

 • no-profile-image

  jvt

  beste karbonade, waar staat in het artikel vermeld dat er sprake is van oplichterij??? Nakomen van betalingsafspraken is heel iets anders, als de melkprijs van 2009 ook nu nog was zou het in NL niet veel anders zijn, konden meer dan de helft van de melkveehouders ook niets maar dan ook niets meer betalen!!
  Nadenken voor je reageert!

 • no-profile-image

  zwets

  Zitten die mensen nog vast of zijn ze alweer vrij? Wonen wij nog wel in een rechtstaat of in het wilde westen? Hoeveel mensen zitten niet vast voor het stelen van een kleinigheidje in de supermarkt. Rekensom hoeveel kleinigheidjes gaan er in 155 miljoen dollar? Dus hoeveel dagen kunnen mensen gaan zitten, die ieder een beetje gestolen hebben van 155 miljoen. Uitkomst meerdere malen levenslang. Maar deze lui krijgen zeker weer quantum korting.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Beste mensen John heeft een heel groot gedeelte gelijk . Velen zagen van Bakel als een soort god . Hij wist hoe het moest en kon veel koeien houden . Verder voorspelde hij hogere melkprijzen en kon hij meer betalen voor de melk dan andere afnemers . De koeien die hij nu houd ,dat geld heeft hij vedient met melkqotum handel . Dit hadden de boeren ook zelf in hun zak kunnen houden als koper en verkoper elkaar wat gegunt hadden . De papier kraam hadden andere voor veel minder geld ook wel ingevult . De melk prijs is maar even hoog geweest . En van Bakel zat met zijn uitbetaling al snel onder de rest . Dat van Bakel zijn bedrijf gebruikte als showroom hadden velen niet in de gaten . Zij vonden het geweldig dat zij hier mochten komen kijken en dachten van Bakel denkt ook nog aan mij . En vele wilde erbij horen . Want bij de winnaar moet je zijn . Maar zij hadden zelf niet in de gaten dat zij de verliezer waren , als ze zaken met hem deden . Dit omdat hij flinke dikke winsten heeft gemaakt en hiervan zijn bedrijf in Vredepeel heeft opgebouwd .En dit niet met melken heeft verdient.In zijn showroom in de Peel bewerkte hij de boeren zo dat velen hen bijna in de kont kropen . Als je bij een boer kwam die bij hem was geweest was het allemaal lof zang over hem . Er werd vertelt hoeveel koeien hij had en hoeveel verstand hij van alles had men raakte niet uitgepraat . Men had niet in de gaten dat van Bakel als goed verkoper hun op die manier aan het inpakken was . Dit is ook zijn volste recht . Hier moet men doorheen kijken en als men er aangelooft is dat een eigenbeslissing . Later ging hij ook nog beetje geld beheren van boeren die hij gaar had gepraat . En dat lukte hem schijnbaar goed . Dit omdat er nu velen hun geld kwijt zijn . Ik neem aan dat zij ook vrijwillig hun geld aan hem mee gegeven hebben . Het blijkt als je je zelf goed kunt verkopen dat mensen lang met je meelopen om er maar bij te horen ( hielen te likken). Want het is toch maar mooi als je tegen iedereen kunt zeggen ik spreek en kom regelmatig bij van Bakel . Ik denk als boeren onderling zoveel vetrouwen in elkaar hadden gehad als in van Bakel ze meer melkqotum voor hetzelde geld hadden gehand en de vekoper meer geld voor het zelde aantal liters qotum . Waarschijnlijk als de melkprijs niet ingezakt was . Dan was dit noch lang niet aan het daglicht gekomen . En hadden velen hem nog op handen gedragen . Dit terwijl hij het zelde nog deed als in het verleden . De vraag is wie is er eigenlijk de schuld van dat velen hun geld kwijt zijn . Als het goed is ,is er niemand gedwongen om zaken met hem te doen . Zaken doen betekent altijd risico nemen . En de persoon waarmee men zaken gedaan heeft of doet kan zelf het grootste risico zijn . Waarschijnlijk is dit wel een van de belangrijkste zaken bij het doen van zaken . En niet altijd de prijs enz. Eidereen doet wel eens miskopen . Maar om zomaar de geldopbrengst van een boerderij uithanden te geven . Geeft blijk van groot vetrouwen . En blijkt achteraf een miskoop te zijn geweest . En nu krabben waar je niet kunt krabben . En natuurlijk een zondebok zoeken . Men moet er van uitgaan dat men zelf ook een grote fout gemaakt heeft om blindelings met zulke bedragen op iemand te vertrouwen . En of van Bakel peg heeft gehad door de lage melkprijs of stout bezig is geweest zal de tijd uitwijzen .

 • no-profile-image

  Blijven

  Nou JVT , het is vertederend ,hoe jij de van Bakels blijft verdedigen .
  Het doet me denken aan die minister van communicatie van Irak die, op de nationale televisie, stond te verklaren dat Irak de oorlog aan het winnen was terwijl de amerikaanse tanks Bagdad binnenreden.

 • no-profile-image

  K.A.R.Bonade

  hoeveel mensen zijn en worden nog gedupeerd door deze oplichters
  het is zeer te hopen dat ze ook prive aangepakt worden en dat ze de rest van hun leven geen rust meer vinden

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.