Home

Achtergrond

Miljoenen Californiërs plat op de grond

Bijna 8 miljoen inwoners van Californië gaan vandaag plat op de grond liggen.

Ze oefenen zo hun reactie op de Big One, de aardbeving waarvan sinds lang wordt verwacht dat die de Amerikaanse staat ooit treft.

Om exact 10.21 uur lokale tijd (19.21 uur bij ons) duiken de Californiërs onder hun bureaus of zoeken andere bescherming. Ze oefenen zo het advies: 'Drop, Cover, Hold On'.

De oefening is een jaarlijks evenement om de bevolking bewust te houden van het aanhoudende gevaar van een grote aardbeving. Dit keer hebben zich 7,8 miljoen mensen aangemeld, het hoogste aantal ooit. Duizenden scholen, bedrijven en organisaties doen mee.

Het risico op een grote beving komt door de San Andreasbreuk, die dwars door Californië loopt. Geologen menen dat er 99 procent kans is op een zware aardbeving in de komende dertig jaar. Een beving met een kracht van 7,8 op de schaal kan volgens een studie leiden tot 1800 doden en 50.000 gewonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.