Home

Achtergrond 244 x bekeken

’Milieuminister’ Greenpeace weer vrij

Greenpeacemedewerker Joris Thijssen is donderdag vrijgelaten, nadat hij was vastgezet omdat hij zich donderdagmiddag bij Paleis Huis ten Bosch had aangeboden als minister van Milieu voor het nieuwe kabinet.

De politie hield Thijssen en zijn chauffeur, een Greenpeace-activist, aan. Volgens Greenpeace zijn de mannen donderdag rond zes uur in de avond weer op vrije voeten gesteld.

Volgens de Koninklijke Marechaussee meldde de chauffeur van Thijssen zich bij de ingang van het paleis. Hij zou de nieuwe minister van Defensie vervoeren. Toen de Koninklijke Marechaussee merkte dat dit niet het geval was en de mannen uit de auto haalden, trok Thijssen een spandoek tevoorschijn.

Ook de chauffeur is aangehouden. De politie bevestigde dat er twee mannen zijn opgepakt, maar kan om privacyredenen niet zeggen om wie het gaat, behalve dat ”de twee Amsterdammers voor Greenpeace werken”. ”De twee zijn aangehouden wegens ordeverstoring”, liet de politie weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.