Home

Achtergrond 8 reacties

Merkel: multiculturele samenleving mislukt

De poging om van Duitsland om een multiculturele samenleving te creëren, is mislukt. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel zaterdag op een bijeenkomst in Potsdam met jongeren van haar christendemocratische partij CDU.

Merkel stelde dat Duitsland zichzelf een tijd voor de gek heeft gehouden, door te denken dat de gastarbeiders die in de jaren '60 naar het land kwamen weer weg zouden gaan. ,,Maar dat is niet de realiteit'', aldus Merkel. ,,De poging om een multiculturele samenleving op te bouwen en naast elkaar te leven, is mislukt, volkomen mislukt.''

Merkel sloot zich daarmee aan bij eerdere uitspraken van politici. Afgelopen week zei Horst Seehofer, de leider van regeringspartij CSU, al dat de multiculturele samenleving mislukt was: ,,Multiculti is dood!'', aldus Seehofer.

In Duitsland heerst al enige tijd een debat over integratie en de aanwezigheid van islamitische mensen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rode Tomaat

  Bijna alle eerste moslim immigranten zijn hier naar toe gehaald door de toenmalige bazen.Ze waren lekker goedkoop en waren gemakkelijk uit te buiten. Het leuke hieraan is dat deze bazen en bedrijven vrijwel allemaal rechtse stemmers waren. Voldeden ze niet meer dan kon men er kosteloos van af door ze in de WAO te dumpen...... Dat waren de marokkanen, italianen en turken....Nu gaat het net zo met de polen in de land en tuinbouw. Worden hier en naar toe gehaald en straks zijn de gevolgen weer voor de maatschappij.....Nee, deze immigranten zijn grotendeels hier omdat nu en in het verleden de machthebbers en bazen hier groot voordeel uithaalden en halen.....weet je wat goed geld opbrengt ? Stop 9 polen in een huis en vang 9 x 400 euro voor de huisvesting en andere zogenaamde kosten. Ga lekker door rechts Nederland.......

 • no-profile-image

  gert

  @ rode tomaat,de toenmalige moslimimmigranten zijn hier naar toe gehaald omdat bijna half Nederland een uitkering had ,de WW duurde toen 5 jaar. De werkgevers konden toen bijna geen personeel krijgen en waren wel gedwongen om naar het buitenland te kijken.Veel werkloze bouwvakkers werkten toen zwart in Duitsland voor koppelbazen met behoud van de WW.

 • no-profile-image

  Domme Kubo

  Ik versta onder multicultureel vele bevolkingsgroepen. Daar horen rechts racistische groepen ook bij....die plaatsen zich zelf namelijk ook buiten de realiteit van de samenleving......

 • no-profile-image

  Jules Vismale

  Eindelijk lijkt Merkel (na lange tijd te hebben gedaan aan struisvogelpolitiek net als andere linkse figuren) het licht te hebben gezien! Zou ze de geschiedenis van Duitsland kennen dan kon ze weten dat wie verschillende volkeren met een andere cultuur, gewoontes, godsdiensten enz. oftewel vrijwillig of gedwongen wil samenvoegen er snel achterkomt dat dit vrijwel altijd mislukt. Na WO I werden juist vooral in Oost-Europa talloze verschillende bevolkingsgroepen onderling samengevoegd die vaak elkaar gruwelijk haatten wat een reden was dat WO II een vernietigingsoorlog werd. Sommige volkeren gingen daarom samenwerken met de nazi's of elkaar bevechten. Het binnenhalen van buitenstaanders na WO II is te vergelijken met een sprookje over een vrouwtjeshond die zwanger was en vroeg aan een andere teef of ze "tijdelijk" mocht wonen in diens hok zodat ze ongestoord haar jongen kon baren. De gastvrije hond ging akkoord maar zij wilde later wel haar hok terug. Helaas hadden de zogenaamde vriendin en diens jongen het hok overgenomen en wilden er nóóit meer uit! En zo is het ook gegaan met groepen allochtonen in West-Europa die gastvrij werden ingehaald met hun kroost, zich niet altijd aanpasten en daarna niet meer weggingen. Bedenk namelijk dat je best gastvrij mag zijn maar dat je moet oppassen met wie je in huis haalt! Al te goed is namelijk buurmans gek!

 • no-profile-image

  gert

  Laatst moest Merkel nog afgeven op Nederland over Wilders,wie zijn eigen tuintje wiedt .........

 • no-profile-image

  Harm

  Het negeren van het feit, dat de multiculturele samenleving is mislukt zal op termijn leiden tot haat en oorlog!!!
  Juist die mensen die koste wat kost de multiculti in leven willen houden, en tegenstanders uitmaken voor rasist zijn een gevaar voor de huidige samenleving.

 • no-profile-image

  rode biet

  Goed gezien rode tomaat. Onze samenleving hangt met kengetallen aan elkaar. Hoe beter de kengetallen hoe beter de ondernemer is. Dus liever goedkope buitenlandse arbeiders, dan hollanders die zogenaamd te duur zijn. Conclusie voor de zoveelste keer:Hollanders thuis op de bank genietend van een uitkeering en daarboven het loon van de buitenlander, plus eventuele elende, bij u allen bekend.

 • no-profile-image

  Jan Cynisch

  Zal ook wel Gert.Die koppelbazen waren zeker Turken en Marokkanen of niet?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.