Home

Achtergrond 348 x bekeken

Mens en vlees centraal bij expositie Tilburg

In Perron 58 in Tilburg wordt van 31 oktober tot en met 28 november de tentoonstelling mEATing gehouden met als thema ’de mens en vlees’.

Ongeveer dertig kunstenaars geven hun visie op het eigen vlees maar ook dat waarvan de mens leeft, zoals consumptiedieren. Of mee samenleeft zoals huisdieren. Dat liet een woordvoerster van Perron 58 woensdag weten.

De kunstenaars geven onder meer creatieve uiting aan de discussie over plastische chirurgie, het vrouwenlichaam als lustobject of hergebruik van bijvoorbeeld placenta’s in verjongingscrèmes.

Ook is er aandacht voor het debat over veeteelt. Zo laten twee kunstenaars vier varkens zien die ze een jaar lang hebben grootgebracht. Een van de varkens wordt tijdens de tentoonstelling geslacht en op de laatste dag opgediend. Ook is er een speciaal diner waar bezoekers eten wat varkens normaal eten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.