Home

Achtergrond

'Mens at al brood in de prehistorie'

De mens eet vermoedelijk al veel langer brood dan gedacht.

Onderzoekers hebben zetmeelkorrels gevonden op 30.000 jaar oude slijpstenen. Dat schrijven onderzoekers van het Italiaanse instituut voor prehistorie maandag in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS.

Tot dusver werd gedacht dat de mens uit de prehistorie voornamelijk vlees at. De ontdekking suggereert dat wortels van planten, vergelijkbaar met aardappels, werden vermalen om meel te maken. Daar werd vervolgens deeg van gemaakt.

"Je kunt met water en bloem een soort pitabrood maken en het op een hete steen bakken'', zei Laura Longo, een van de onderzoekers. Het onderzoeksteam probeerde dat zelf uit. Het resultaat was "krokant als een cracker, maar niet erg smakelijk''.

De zetmeelkorrels werden gevonden op slijpstenen in Italië, Rusland en Tsjechië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.