Home

Achtergrond 241 x bekeken

Melkveehouders betogen in Straatsburg

Europese melkveehouders zijn vandaag met enkele honderden tractoren naar het Europees Parlement in Straatsburg getrokken om te demonstreren voor een beter zuivelbeleid.

De Europese koepelorganisatie European Milk Board (EMB) telde een paar duizend betogers, onder wie enkele tientallen Nederlanders.

De melkveehouders hopen dat het parlement hen steunt in hun streven naar eerlijke, kostendekkende prijzen. De producenten willen zelf in onderhandelingen met de zuivelindustrie de melkprijs kunnen bepalen, onder strenge controle van de Europese Unie.

"Sinds de crisis in 2009 zijn er in het EU-landbouwbeleid geen effectieve maatregelen genomen om de zuivelmarkt te redden'', stelde EMB-voorzitter Romuald Schaber. Europees Commissaris Dacian Ciolos (Landbouw) wil op 17 november zijn plannen voor een nieuw Europees landbouwbeleid presenteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.