Home

Achtergrond 344 x bekeken

Melkvee na vorst de wei in

Melkveebedrijf Kleijnen in het Zuid-Limburgse Noorbeek hecht er aan de melkkoeien elke dag naar buiten te doen.

Gisterochtend besloot Kleijnen even te wachten tot de eerste rijp van het grasland is verdwenen. Maar daarna gingen de zeventig koeien met graagte naar buiten. Acht uur weidegang per dag is het uitgangspunt van Kleijnen. Maar als het echt te nat wordt, houdt hij de dieren in de stal. ”Maar dan hebben ze ook helemaal geen zin om naar buiten te gaan”, zegt de veehouder. Foto Twan Wiermans

Bouwvakkers zijn druk in de weer met het aanbrengen van de dakbedekking op de nieuwe melkveestal van Rintsje Visser en Dieuwke Bakker. Ook beneden in de stal is het nog een drukte van belang. Visser en Bakker laten een van de grootste melkveestallen in Friesland neerzetten. De stal telt 465 ligplaatsen en meet 115 bij 32 meter. Om de stal vol te krijgen moeten ze hun veestapel en hun melkquotum nog wel uitbreiden. Momenteel melken ze 230 koeien. De twee oude veestallen bij het bedrijf, worden aangehouden. Die zijn onder meer bestemd voor het jongvee dat de Friese veehouders zelf opfokken. Foto Alex de Haan

Mark van der Veen helpt bij het inschuren van de aardappelen van de gebroeders De Regt aan de Colijnweg in Dronten. De gebroeders De Regt gaan verkassen van de Biesbosch naar Flevoland en moeten nu oogsten op twee bedrijven. Dit is hun eerste aardappeloogst in Flevoland. Wel een beetje nat, maar verder gaat het goed, aldus De Regt. Ze hebben zo’n 15 hectare aardappelen gerooid en nog 25 hectare te gaan. Foto Ton Kastermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.