Home

Achtergrond

'Meer sprinklers in gebouwen'

Het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV) wil dat in gebouwen waar veel mensen komen, een sprinklerinstallatie verplicht wordt.

Dat verkleint het risico op brand of uitbreiding daarvan. Een woordvoerder van het NIFV heeft donderdag een bericht hierover in NRC Handelsblad bevestigd.

Aanleiding voor het advies is de brand van dinsdag in een ondergrondse parkeergarage in Haarlem. Daar was geen blusinstallatie. "Die had de brand niet kunnen voorkomen, maar wel wellicht uitbreiding'', zegt een NIFV-woordvoerder.

Het instituut zegt dat Nederland een van de weinige landen is die de installatie van een sprinkler niet verplicht stelt. Wel eisen soms gemeenten of verzekeringsmaatschappijen een brandblusinstallie in gebouwen waar veel mensen komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.