Home

Achtergrond

Meer doden door overstroming Rusland

Het dodental door een overstroming in het zuiden van Rusland is opgelopen tot dertien. Twaalf personen worden nog vermist. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt, berichtte persbureau Interfax zondag.

Inwoners van de bergachtige regio Krasnodar aan de Zwarte Zee werden zaterdagochtend vroeg verrast door het water. Zeker 24 plaatsen zijn overspoeld na zware regenval in de bergen. Bij de overstroming zijn twee bergrivieren buiten hun oevers getreden. Enkele honderden mensen zijn geëvacueerd, onder wie zeventig kinderen.

In het district Toeapse ten noordwesten van de kuststad Sotsji, waar in 2014 de Olympische Winterspelen plaatsvinden, is de noodtoestand uitgeroepen. President Dmitri Medvedev heeft de minister voor Regionale Ontwikkeling, Viktor Bassargin, opgedragen een hulpprogramma voor de slachtoffers op te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.