Home

Achtergrond 296 x bekeken 5 reacties

’Meer diervriendelijke aanbiedingen supers’

Het aantal diervriendelijke aanbiedingen in de folders van supermarkten is dit jaar met 20 procent gestegen.

Dit blijkt uit de cijfers van de Wakkere Winkelaar, de nieuwsbrief van Stichting Wakker Dier met de diervriendelijkste aanbiedingen van de tien grootste supermarkten.

Begin dit jaar had de Winkelaar nog een gemiddelde van vijf aanbiedingen per week, maar inmiddels zijn dit er 6,2. De toename in het aantal diervriendelijke aanbiedingen komt vooral door meer aanbiedingen van zuivel en biologisch vlees. Diervriendelijke eieren worden haast nooit goedkoper aangeboden, aldus Wakker Dier, de stichting die opkomt voor het welzijn van dieren uit de vee-industrie.

Volgens de stichting is Dirk/Bas/Digros koploper, met elke week biologisch vlees in de folder. Ook Dekamarkt zegde deze week aan Wakker Dier toe wekelijks een vleesvervanger of biologisch vlees aan te bieden.

C1000

C1000 is hekkensluiter met slechts tien aanbiedingen in een heel jaar. Na C1000 volgen Jumbo (elf aanbiedingen) en Coop (dertien). Deze drie zijn verantwoordelijk voor slechts 13,3 procent van de aanbiedingen. Marktleider Albert Heijn scoort met 18 producten ook onder het gemiddelde van 25,6 stuks.

Wakker Dier is blij met de toename in diervriendelijke aanbiedingen en zal deze trend blijven stimuleren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  appeltje

  Deze melkveehouder moet niet zo zielig en kinderachtig doen. Op de gangbare bedrijven worden koeien volledig uitgemolken in 3 a 4 jaar, en gaan dan als wrakken naar de slacht.

 • no-profile-image

  Han

  Paarse koe. Wat jij wilt, concureren op positieve zaken, is voor de huidige boer die gehersenspoeld is met de >laagste kostprijs< is overleven onmogelijk. Door deze Algemene ziekte (middenstanders doen dit ook) komt kwaliteit in een slecht daglicht te staan. Oncontroleerbaar dus fraude gevoelig of er moet weer een heel batterij certificaten en wetten bij geleverd worden met bij behorende overbodige kosten.
  Voor jouw kwaliteits verhaal, wat ik onderschrijf is in eerst instantie nodig, dat we elkaar weer vertrouwen zonder allerlei ambtelijke certificaten en boeken vol wettelijke ge- en verboden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Vorig jaar kreeg ik € 600,- gemiddeld voor een slachtkoe, dus dat uitmelken valt wel mee.
  Er zijn helaas teveel rotte appeltjes in dit land die zich overal mee willen bemoeien maar die van de landbouw geen fluit verstand hebben

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Is biologisch dan wel zo diervriendelijk?
  Ik ben liever koe bij een gangbaar bedrijf dan bij een biologisch als ik een flinke uierontsteking krijg

 • no-profile-image

  Paarse koe

  Ik zal dan ook wel geen verstand hebben van landbouw maar wat is er tegen minder antibioticagebruik? Zie de discussies rond MRSA bij varkens & ESBL bij kippen. Nu komt ons welzijn in gevaar! Daarnaast biologische landbouw meer kansen voor boeren dan het alsmaar opschalen van de veeteelt en melkveehouderij.

  Waarom kunnen producenten; lees boeren niet aan consumenten duidelijk maken dat je ook kunt concurreren op kwaliteit, dienwelzijn, fair trade om zo een betere prijs te krijgen. Waarom laten ze zich zo overleveren aan de producenten (vaak hun eigen cooperaties) en de inkooporganisaties van de supermarkten?

  Globalisering en schaalvergroting is geen zegen voor de Nederlandse landbouw. Deze is destructief gebleken gezien de enorme afname van boerenbedrijven. Wie wil dit nu?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.