Home

Achtergrond 174 x bekeken

Mediq verhoogt verwachting en waarschuwt

Uitbater van apotheken en medicijnenleverancier Mediq heeft zijn verwachting voor de operationele winst voor heel 2010 verhoogd.

Maar de onderneming waarschuwde ook voor de autonome omzetgroei. Dat blijkt uit de woensdag voorbeurs bekendgemaakte derdekwartaalcijfers. De behaalde derdekwartaalresultaten lagen in lijn met de verwachtingen.

De omzet van Mediq kwam in het derde kwartaal uit op 656,1 miljoen euro tegen 649 miljoen euro een jaar eerder. Analisten gingen uit van inkomsten van 652 miljoen euro. De operationele winst kwam uit op 32,9 miljoen euro, nagenoeg gelijk aan een jaar eerder. Onder de streep hield Mediq 21,8 miljoen euro over, 6 procent minder dan een jaar eerder.

Mediq verhoogde de verwachting voor de operationele winst over heel 2010. Mediq verwacht dat hier een bedrag tussen de 112 en 116 miljoen euro staat. Dit is inclusief een boekwinst van 3,5 miljoen euro op de koerswinst van het belang in de Duitse farmaceutische groothandel Anzag. Eerder ging Mediq uit van een bedrijfsresultaat tussen de 108 en 112 miljoen euro.

De onderneming waarschuwde echter ook dat de autonome omzetgroei, zonder effecten van wisselkoersen mee te rekenen, aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 2 tot 3 procent zal uitkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.