Home

Achtergrond 209 x bekeken

Medicijnvergiftiging niet door vrije verkoop

Het is niet gebleken dat het aantal patiënten met paracetamolvergiftiging is toegenomen door de vrije verkoop van de pijnstiller, die in 2007 is doorgevoerd.

Dat stelt onderzoeksbureau Nivel in een studie die vandaag is gepresenteerd. De verkoop van paracetamol is volgens Nivel fors gestegen sinds 2007. Tankstations, kampeerwinkels en supermarkten kregen toen toestemming om het middel ook te gaan verkopen. Volgens Nivel is het aantal paracetamolvergiftigingen ook gestegen. De organisatie heeft echter geen direct verband kunnen aantonen tussen de vrije verkoop sinds 2007 en de stijging van het aantal vergiftigingen.

Voor 2007 steeg het aantal vergiftigingen namelijk ook al.

De laatste jaren mogen drogisterijen grotere verpakkingen van paracetamol verkopen. Nivel denkt dat het aantal vergiftigingen daardoor ook gestegen zou kunnen zijn. De organisatie pleit voor verder onderzoek. Daarbij raadt Nivel mensen aan de bijsluiter goed te lezen voordat ze de pijnstillers slikken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.