Home

Achtergrond 422 x bekeken

McDonald's overtreft verwachtingen

De Amerikaanse hamburgerketen McDonald's heeft een goed derde kwartaal achter de rug.

De winst- en omzetcijfers overtroffen de verwachtingen van analisten, bleek na publicatie van het kwartaalresultaat vandaag. De grootste hamburgerketen ter wereld behaalde een nettowinst van 1,39 miljard dollar, ofwel 1,29 dollar per aandeel. In dezelfde periode een jaar eerder noteerde het concern een winst van 1,26 miljard dollar (1,15 dollar per aandeel). Analisten hielden rekening met een winst van 1,25 dollar per aandeel.

Het bedrijf maakte ook melding van aantrekkende verkoopcijfers over september. In de Verenigde Staten steeg de omzet van de eigen restaurants met 5,7 procent, in Europa met 4,9 procent en in Azië, Afrika en het Midden-Oosten met 6,2 procent. Gemiddeld steeg de omzet van de restaurants met 6,1 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.