Home

Achtergrond

McDonald's beboet om 'vetmesten' werknemer

Een McDonald's-filiaal in Brazilië moet een ex-werknemer omgerekend 13.000 euro schadevergoeding betalen, omdat hij in twaalf jaar tijd ruim 30 kilo aankwam.

Volgens de man was hij als manager verplicht dagelijks producten te proeven als kwaliteitscontrole. Ook in de pauze waren er alleen hamburgers en friet te eten.

De man ging in twaalf jaar tijd van ongeveer 75 kilo naar 105 kilo. Op den duur kreeg hij door de extra kilo's gezondheidsproblemen, meldden Braziliaanse media vrijdag. McDonald's heeft de aantijgingen ontkend en stelde een uitgebalanceerd menu te hebben.

In eerste aanleg was het filiaal van de fastfoodketen uit Porto Alegre veroordeeld tot het betalen van bijna 21.000 euro. De rechter bevond het filiaal opnieuw schuldig, maar verlaagde de boete. De oud-werknemer onderzoekt nog of hij opnieuw in beroep gaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.